10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk ü Anma Günü

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk ü Anma Günü

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk ü Anma Günü

 

Bugün 10 Kasım...bu 10 Kasım'da da yüreğimiz hüzünle dolu... Devrimleri ile yolumuzu aydınlatan, bağımsızlığımızın büyük mimarı, bugünlerimizi borçlu olduğumuz büyük Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85.yili.

 

Hepimizin bildiği gibi o ülkemizin egemenliği bağımsızlığı ve aydınlık yarınlar için hayatını adamıştı.

 

Genç yaşlarından itibaren vatanın istiklali için yanıp tutuşan bu büyük karakter en hayat dolu çağlarını vatanı için harcamış canını ortaya koyarak en çetin şartlarda Çanakkale'de Suriye'de Kafkas cephesinde büyük fedakarlıklar yapmış, Anadolu'dan başlattığı büyük hareketle kurtuluş Savaşının ateşini yakmış ve yönetmi;  bitmiş tükenmiş, ümitsiz Bir imparatorluktan bağımsız modern bir ulus yaratmıştır.

 

 

 

Yüzüncü yılına eriştiğimiz bağımsız Türkiye Cumhuriyeti şüphesiz ki onun cephede, devlet idaresinde göstermiş olduğu bu büyük fedakarlığın,  cesaretin, vatanseverliğin ve kararlılığının eseridir.

 

Ve geçen onca yıla rağmen hatırasını hala ilk günkü haliyle yaşatmamız bizi bıraktığı eserlerin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.

 

Her 10 Kasım'da Milli bayramlarda en içten şekilde andığımız Atatürk'ü anlamak şüphesiz ki her Türk gencinin vazifesidir. Elbette Atatürk'ü anlamak yalnız büyük sözler etmek gösteriş yapmak değildir. Atatürk'ü anlamak karakterinin bir parçası haline gelmiş Azmi çalışkanlığı en Ümitsiz anlarda gösterdiği kararlılığı vatanı için göstermiş olduğu koşulsuz fedakarlığı da benimsemektir. Bizim için nereden belki de en önemlisi çalışkanlık ve işini iyi yapma düsturdur. Ancak bu şekilde ona borçlu olduklarımızı öder bize bıraktığı bu büyük emanete sahip çıkmış oluruz.

 

Sözlerimi Atatürk'ün bunun için söylemiş olduğu iki veciz söz ile bitirmek istiyor ve Atamızı tekrar minnet ve özlemle anıyorum.

 

Tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çok çalışmak.

Vatanın en çok seven işini en iyi yapandır.

18.03.2024 20

18-03-202418-03-202418-03-2024