Alanyurt Ortaokulu

Vizyon: Alanyurt İlk- OrtaOkulunu, okul paydaşlarımızın (yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımız ve velilerimizi) güçleriyle en kısa zamanda; bulunduğumuz yerleşim biriminde öncelikli tercih edilen; liselere giriş sınavında orta öğretim kurumlarına her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren; sosyal etkinliklerle adından söz ettiren; Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu yapmaktır.

Misyon: Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş çağdaş, demokratik, lider özelliklerini sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş öğrenciler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle biz öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onları bilgili, yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için VARIZ

Başarılar: 2005-2006 Öğretim yılında OKS sınavına giren 24 kişiden 23 kişi kazanmış ve 6 kişi yerleşmiştir. 2006-2007 Öğretim yılında OKS sınavına giren 18 öğrenciden 18 de kazanmıştır.Bunlardan 8 öğrencimiz yerleşmiştir.Bunlar 2010-11 Eğitim öğretim yılında sınava giren 9 öğrencimizden 2 si Öğretmen lisesini , 1 i de sağlık meslek lisesini kazanmıştır. 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZDAN MEZUN OLAN 16 KİŞİDEN 11´İ SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN LİSELERE YERLEŞMİŞTİR. AYNI YIL OKULUMUZ TEOG ORTALAMALARINDA TC. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİNDE İL BİRİNCİSİ; DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİNDE İL DÖRDÜNCÜSÜ OLMUŞTUR. 2014-2015 yılında okulumuz altın çağını yaşamıştır. Sınava giren 23 öğrencimizin 4´ü fen liselerine, 2´si sosyal bilimler liselerine, 17 öğrencimiz de ordu, giresun, gölköy deki saygın Anadolu ve İmam hatip liselerine yerleşmişlerdir. 2015/2016 Eğitim-Öğretim yılında TEOG sınavına giren 17 öğrencimizden 2 fen lisesi, 1 fen lisesi ayarında Anadolu Lisesi, 2 sağlık meslek lisesi, 8 Anadolu lisesi, 2 imam hatip lisesi 2 Metem´ e yerleşmiştir.

Saatler: 08.40-15.00
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN YARIDAN FAZLASI TAŞIMALIDIR. 8ADET TAŞIMA GÜZERGAHINDA 85 ÖĞRENCİ TAŞINMAKTADIR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: -
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2012-2013 YILINDA 5 FEN LİSESİ 2014-2015 YILINDA 4 FEN LİSES VE 2 SOSYAL BİLİMLER LİSESİNE ÖRĞENCİ YERLEŞTİRMİŞTİR. 2015-2016 YILINDA 2 FEN LİSESİ VE 2 SAĞLIK MESLEK LİSESİ
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: ÖĞRENCİLERİMİZİN %100 Ü SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN LİSELERE YERLEŞTİRİLMİŞİR.
Sportif Etkinlikler: MASA TENİSİ TURNUVASI- HER YIL NİSAN AYI FUTBOL TURNUVASI- HER YIL MAYIS AYI VOLEYBOL TURNUVASI- HER YIL MAYIS AYI HENTBOL TURNUVASI HER YIL MAYIS AYI
Bilimsel Etkinlikler: BİLGİ YARIŞMASI- HER YIL MAYIS AYI
Proje Çalışmaları: DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ÖĞRETMENLERİMLE OKUYORUM PROJESİ OKUDUĞUNU ANLAT PROJESİ KOÇUM BENİM PROJESİ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: HAZIRLIK AŞAMASINDAYIZ
Kontenjan Bilgileri: -

Telefon - 0452 756 2002

Belgegeçer - (452) 756 2002

WEB - https://golkoyalanyurt.meb.k12.tr

Adres - ALANYURT MAHALLESİ GÖLKÖY/ORDU

Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM

Yerleşim Yeri - Okulumuz Alanyurt Belde(Mahalle) merkezinde olup ilçe merkezine 9 km (15-20 dk)uzaklıktadır. Yerleşim yerinde her türlü imkan vardır. Karadeniz şartları gereği yer şekilleri engebeli ve yollar virajlıdır.

Adres - ALANYURT MAHALLESİ GÖLKÖY/ORDU

Ulaşım Öğrencilerin çoğunluğu taşımalıdır. Alanyurt Mahallesi´nden de öğrenciler vardır. Öğretmenlerimiz ilçe merkezinde ikamet etmekte olup okula gidiş geliş öğretmen servisi ile yapılmaktadır. Ordu merkezden de gidiş- geliş yapan öğretmenlerimiz vardır

İl/İlçe Merkezine Uzaklık ORDU MERKEZ´E 70 KM GÖLKÖY İLÇESİNE 9 KM UZAKLIKTADIR